NovaBDN: Estimat Emili

lunes, 23 de abril de 2007

Estimat Emili

Estimat Emili,

Les coses aquí a Badalona no poden estar més divertides. El proper 27 de maig són les eleccions municipals on tots els badalonins i badalonines tornarem a escollir a la nostra alcaldessa i el seu equip de govern pels propers quatre anys.

Opinions? Ja te les pots imaginar, de tos els gustos i colors. Valoracions? Com diuen en l’argot dels casinos “hagan sus apuestas señores” perquè el joc està obert per a tot tipus d’aliances, Candidats i llistes? Més val no parlar-ne... a més que no és l’objectiu d’aquesta carta.

El que sí que et voldria explicar és que porto dies donant voltes a un tema que em preocupa i és com serà la Badalona del segle XXI? I aquesta reflexió és molt adient, ara que veig que tots els partits s’afanyen en acabar de perfilar els seus programes electorals i les seves propostes per a la nostra Baetulo.

Ens trobem amb una ciutat que ja està dissenyada, aquells espais que quedaven per transformar, els projectes de reforma que s’han realitzat en els últims vuit anys ja s’estan executant: el port, les guixeres, l’antic escorxador, el polígon Bonavista, les obres del metro i tantes coses més. No obstant, Badalona encara pateix moltes mancances, que tots, joves i grans, ens preocupen. La immigració n’és un d’ells, barris que els anys seixanta van rebre un allau migratori important, ara s’enfronten al mateix fenomen social però amb persones de races i cultures diferents. La veritat és que tots tenim clar quin és l’objectiu, la cohesió social entre els diferents col·lectius, que vivim en la nostra ciutat d’una forma harmònica i comprensiva. I això, que és tan senzill d’escriure en un paper, a la pràctica és molt difícil de trobar quins processos són els adients per aconseguir aquesta finalitat, ni el Sr. Xavier Garcia Albiol, ni els seus col·laboradors, que tant s’omplen la boca de parlar del tema, tenen la clau de volta per solucionar un fet d’interès i preocupació general.

Un altre tema que sembla que no deixa dormir els badalonins és la neteja. Badalona està molt bruta! Però jo aquí sí que tinc una resposta clara. Quan sents a la gent parlar d’aquest tema sembla que tota la culpa sigui de l’Ajuntament, però jo penso que és més un problema de que l’educació urbana, que tenim les persones, potser no està a l’alçada del que tindria que estar, no creus? Sento moltes vegades que l’escola no és una institució que hagi d’ensenyar bons modals, que això t’ho ensenyen a casa teva, i aquí passa el mateix, és a cas l’administració pública la que ens té que ensenyar normes de conducta social quan estem al carrer? No senyor meu, no carreguem contra l’ajuntament les nostres pròpies mancances, potser que comencem a ésser autocrítics amb nosaltres mateixos i amb aquell personatge que porta el gos a la Rambla i no recull la cagadeta del seu animal de companyia, o aquella mare que veu com el seu fill petit llença el paper de l’entrepà del berenar a la sortida de l’escola i no li diu res, o aquell que quan li cau un esprai a les mans es pensa que és Picasso i ha d’anar deixant la seva empremta per a totes les façanes de la ciutat. De quí és la culpa? Jo ho tinc molt clar i crec que no hem de carregar les raons a un ajuntament que cada any augmenta la partida pressupostària de neteja, perquè hi ha gent que quan eren patits no els van ensenyar una paraula que es diu “paperera”.

Amb altres temes però no puc ésser tan bel·ligerant amb el nostre govern Emili, però bé això serà motiu d’una altra carta. Ara tinc que anar a sopar que demà és dia de maitines.

Cuidat molt i fins un altre.

1 comentario:

Ferran Espinosa dijo...

Queremos ver fotos d'Emili...