NovaBDN: POSEM LLUM A LES VACANCES

viernes, 3 de agosto de 2007

POSEM LLUM A LES VACANCES


L’ Agost entra a les nostres vides i els i les que conformem “NOVABDN” posem el cartell de “CERRADO POR VACACIONES” a la nostra paradeta particular. Tanmateix, i abans de començar a carregar piles, no volíem perdre l’oportunitat de, com sempre, dir la nostra sobre allò que ens envolta. Com de greu, gravíssim, ens han semblat els fets de l’apagada elèctrica a Barcelona. Sembla impropi d’una societat com la catalana, veritat? Des d’aquí, reclamem a les institucions que reforcin el control del servei aplicant el màxim que permet el seu àmbit competencial, i que es garanteixi el subministrament per tal que tots els abonats i abonades puguin rebre’l des de més d’una subestació. Afectacions tan greus com la de Barcelona no poden tornar a passar. Dit això, i mostrant la nostra admiració pel comportament exemplar de la ciutadania barcelonina durant els cinc dies d’apagada, creiem que també s’han d’aclarir certs aspectes sobre aquest tema:

· Considerem que la primera responsabilitat de l’apagada i les seves conseqüències és de les empreses Red Eléctrica Española (REE) i Fecsa Endesa.

· La xarxa ha fallat, però no podem dir que hagi estat per manca d’inversions:
-Entre el 2004 i 2006 s’han fet més inversions que en el període 2000-2003, quan governava ja sabeu qui...
-REE ha passat de dedicar 6 milions d’euros anuals (2000-2003) a 36,2 milions (2004-2006) i Fecsa Endesa, de 194 milions a 423,3 en els mateixos períodes.

· I, per últim, una dada que trobem concloent: A la ciutat de Barcelona s’ha passat de talls de llum de 2,25 hores a l’any 2001 a 0,86 hores el passat 2006, mentre en el conjunt de Catalunya es registraven talls de 3,83 hores fa sis anys, que s’han reduït a 1,51 hores el 2006.


Amb això, no volem excusar ningú ni dir que tot ha estat perfecte perquè no és així, però no consentirem que aquells que governaven abans i que, com veiem, no tenen cap autoritat moral per fer retrets ens donin lliçons.

Tornem al Setembre.
Bones vacances!!

No hay comentarios: