NovaBDN: PREGÓ DE LES FESTES DE LA RONDA SANT ANTONI DE LLEFIÀ

lunes, 29 de octubre de 2007

PREGÓ DE LES FESTES DE LA RONDA SANT ANTONI DE LLEFIÀ

Arrel de la polèmica sobre la presidència de la Fundació Capital Europea del Bàsquet, us convidem a llegir el pregó que l'Eduard Tortajada va realitzar amb motiu de les festes de l'Associació de Veïns de la Ronda Sant Antoni de Llefià i adjacents.
Ciutadans i ciutadanes de Llefià: Bona nit!

Us he de dir que, des de les administracions publiques i des d’altres institucions, es disposen de moltes dades estadístiques de la població, amb l’objectiu diuen, de conèixer millor un sector social o la població d’un territori, i així poder millorar, amb la màxima eficiència, la qualitat de vida dels seus veïns.

Em refereixo a estadístiques que tracten de l’origen, de l’edat, del nivell d’estudis, de la renda per càpita, del nivell d’endeutament, del nombre de vehicles, i a moltes coses més ...

Però les dades, més elementals de totes, que ens aportarien el més gran coneixement primari d’un grup de població, com pot ser el nombre de merdes de gos deixades al carrer que genera aquest grup social, i com també pot ser el nombre de relacions sexuals per càpita; son més difícils d’obtenir.

Aquesta informació, pot ser útil, sempre que aquest grup disposi d’una renda mínima decent, es a dir: cal disposar d’un mínim econòmic per viure. Ja que si això no succeeix, el comportament de les persones s’altera substancialment i, les dades estadístiques es distorsionen.

Tot això ho dic, perquè hem d’intentar estalviar-nos problemes futurs i assegurar el nostre benestar. Perquè vivim en un món globalitzat, i seria fonamental, en els temps un tant desconcertants que corren, conèixer el nivell de civisme de la població, com també seria interessant conèixer, una aproximació de la cota de la felicitat generada per les reaccions bioquímiques o per els sentiments de la ciutadania concretada en les relacions més personals.

La meva temença de que aquestes dades de caràcter personal estan protegides per la llei, es confirma. Vivim en una societat que s’autoregula en funció de normes democràtiques i amb una gran fons de llibertat. Així doncs caldrà ser respectuosos amb la llei que protegeix les dades personals.

Però, en el cas que fos possible disposar de la dita informació, crec que fora interessant que, pogués existir un programa d’actuació municipal amb l’objectiu de reduir l’incivisme derivat de les merdes de gos deixades a la via publica; i un altre programa per avançar cap la felicitat sexual i afectiva.

Ambdós programes, però, hauran de contenir accions dirigides a aconseguir, més igualtat respecte a la ciutadania amb millors estàndards, i una convivència pacifica del gossos amb les persones sigui quina sigui la seva religió, ètnia, o ideologia.

Com a resum: Us he de dir que cal estimar intensament, fer més l’amor, i ser un ciutadà compromès amb la dignitat de Badalona.

Aquests, son els meus desitjos, molt especialment per a els que participeu a les festes d’aquest barri. Ja que les festes son per divertir-se individualment i per compartir la nostra alegria col·lectivament. Cosa que espero que succeeixi.

Les festes estan organitzades per l’associació de veïns. Festes en les que us animo a participar!, per a refermar l’arrelament a aquest barri, per a relacionar-se amb els nostres veïns, i perquè val la pena passar-ho be.


Abans de finalitzar aquest pregó festiu, que, espero el feu vostre i que el gaudiu, voldria fer unes quantes apreciacions d’aquest barri.

· La Ronda de Sant Antoni de Llefià i adjacents, forma part d’un barri badaloní que m’estimo molt.
· Un barri que ha evolucionat molt positivament.
· Un barri al que m’he dedicat molt en la meva gestió municipal,
· Un barri que millorant, ha viscut moments difícils que sempre ha superat.
· Un barri lluitador amb orgull de badaloní, com el que més.
· Un barri amb un gran futur.
· Un Gran barri, amb gent collonuda i compromesa amb els seus veïns!.

També voldria afegir alguna qüestió personal. Ja que demà deixaré de ser regidor de l’Ajuntament, perquè no m’hi he presentat a aquestes eleccions municipals.
Des d’aquesta posició, he tingut l’honor de servir a Badalona i a la seva ciutadania, 24 anys. I em sento orgullós de la meva humil aportació, a la millora de barris com aquest, i a atendre ciutadans i ciutadanes com vosaltres.

Perquè quedi clar també us voldria dir:
· Que no m’acomiado de la meva acció política, perquè m’estimo Badalona.
· Que com a ciutadà compromès crec que disposo, de noves idees per Badalona, tant necessàries en aquests nous temps que vivim.
· Que opinaré de tot el que cregui oportú. És el meu deure.
· Que influiré democràticament amb allò que pugui aportar per millorar Badalona i la qualitat de vida de la seva ciutadania.
· I que atenció!, la vida dona moltes voltes, .... vindran nous temps i noves circumstàncies.
· Ens tornarem a trobar, espero que ben aviat i tot sovint.

Ciutadanes i ciutadans, em tindreu al vostre costat.
I recordeu: Cal divertir-se quan toca, i lluitar quan cal.
Badalona, 15 de Juny de 2007

No hay comentarios: