NovaBDN: Noves Realitats = Noves Oportunitats

viernes, 28 de marzo de 2008

Noves Realitats = Noves Oportunitats

Les eleccions ja han acabat. Per fi sembla que tindrem, els ciutadans, una temporada “tranquil•la” pel que fa a processos electorals. O potser no. A Badalona aquestes eleccions ens han deixat noves realitats i noves oportunitats que haurem de saber administrar.
L’alcaldessa Maite Arqué, la Maite, deixarà en breu (concretament en el ple del 3 d’abril) el seu càrrec d’alcaldessa de la ciutat de Badalona per defensar els interessos de la nostra ciutat a la cambra alta, a la cambra territorial (esperem amb il•lusió que sigui territorial de veritat), al Senat. De ben segur que la seva enorme experiència municipalista serà de gran vàlua en el Senat.
I a Badalona?. Bé, les coses estan força clares desprès que la pròpia Alcaldessa, així com la direcció Nacional del PSC, ha proclamat oficialment a Jordi Serra candidat a succeir a Arqué al capdavant d l’alcaldia de l’Ajuntament de Badalona.
Això sense cap dubte portarà canvis. I els canvis a priori sempre s’han de veure com a oportunitats. Com a oportunitats d’avançar cap un futur que serà el reflex del que siguem capaços de construir en el present, en el dia a dia. Fins aquí tots d’acord, però com ho hem de fer tot això?
El PSC a Badalona ha de reforçar el seu lideratge com a partit referent de la societat badalonina. Necessitem un “cap” visible que des de l’administració més propera lideri la “nau” per dur-la a bon port, per tal de donar resposta els problemes, i necessitats dels ciutadans/es de Badalona en el seu projecte de futur però també en el seu dia a dia.
Hem de seguir potenciant el valor identitari i l’orgull de ciutat, l’Orgull Badalona, amb politiques eficients, eficaces, tangibles i engrescadores.
Hem de marcar encara més, un rumb clar i decidit sobre el que som i el que volem ser. Tercera ciutat de Catalunya a tots els nivells. També, i sobretot, en els de representació i poder polític entès aquest poder, com una eina que permeti defensar i situar els interessos de la ciutat de Badalona en unes posicions capdavanteres.
Hem de recuperar la legitimació de la política com a expressió de servei públic, recordant-nos diàriament que servim als ciutadans. Per ells i cap a ells treballem.
I hem de ser decidits. Governar és prendre decisions; decisions que han de seguir la línea de defensar l’ideari polític complint l’interès general per sobre dels interessos particulars.

Se’ns ha girat feina però aquesta és, i no una altra, la nostra responsabilitat.


No hay comentarios: