NovaBDN: REFLEXIONS EN SET MINUTS

martes, 15 de mayo de 2007

REFLEXIONS EN SET MINUTS


Ja s’acaba un dilluns més. Com m’ha costat passar el dia. El cap de setmana de Festes de Maig ha estat prou intens: Cremada del Dimoni, un espectacular piromusical, concerts al Turó del Caritg... Sembla que a Badalona tothom està gaudint d’unes bones Festes de Maig i que aquesta embranzida ens farà gaudir encara més de les imminents festes populars als nostres barris. No obstant, és una llàstima que mentre els badalonins i badalonines vivim a setmanes de joia, diversió i orgull en la nostra ciutat, hi hagi individus que mitjançant vídeos, pamflets, declaracions fora de to i demagògia barata vulguin fer-nos veure una realitat radicalment diferent a l’existent.
És patètic que una persona posi per davant de la imatge de la nostra ciutat les seves aspiracions de ser Alcalde. És a totes llums condemnable que l’única proposta municipal d’una formació política sigui crear un clima constant de crispació i confrontació entre els ciutadans i les ciutadanes. I el que és encara pitjor és que res d’això ens sorprengui. Tenen la lliçó ben apresa dels seus “referents”. Com a mostra les manifestacions de la AVT d’aquest cap de setmana, convocades ad hoc per promoure encara més la crispació que es viu a Espanya i avalades per la cúpula del PP. A Múrcia, per exemple, Mariano Rajoy va encapçalar la marxa presentat com “el proper president de la nació espanyola(?)”, i va somriure mentre es cantava el “Cara al sol”, es feien salutacions a “la romana” i s’exhibien banderes preconstitucionals. Sort que, com Telemadrid feia “toros” i la COPE no va donar massa suport, l’assistència va ser mínima.
Aquest és el clima que el senyor Garcia Albiol vol traslladar a Badalona. El mateix home que va repartir cops de puny sense parar a Martorell, va parlar a Telemadrid sobre una suposada persecució als castellanoparlants, i ara es dedica a fer vídeos que et deixen la sensació que més que a Badalona vius al Bronx de Nova York, pretén trencar la convivència dels badalonins i badalonines i crear un clima d’absoluta confrontació entre els i les ciutadanes. Aquesta forma de fer política, per dir-li d’alguna manera, em fa por. Em fa por que s’identifiqui amb criminals a persones que, per necessitat, han de patir jornades laborals molt superiors a les legals. Em fa por que se’ls hi digui delinqüents a persones que a diari pateixen discriminacions. Em fa por que es promogui l’odi cap a persones a les que llogar un habitatge, comprar en una botiga o entrar en un bar els hi resulta difícil o, de vegades, impossible. I encara em fa més por que, persones que en nombroses ocasions han arribat a ser víctimes d’atacs per part de grups racistes i d’extrema dreta puguin patir més agressions d’aquest tipus per culpa d’un demagog insensible com el LÍDER DE L’OPOSICIÓ (i per molts anys) badaloní.
Tots i totes tenim clar que s’han de promoure plans de convivència i integració per a nouvinguts i que els veïns i veïnes dels nostres barris s’han de sentir segurs i segures als seus carrers, però criminalitzar a persones que han vingut de molt lluny buscant sobreviure i danyar el dia a dia dels nostres barris promovent la confrontació entre els i les seves habitants és una solució que em fa venir a la memòria èpoques en les que els sindicats esdevenien verticals i les eleccions, com les que tindran lloc el proper 27 de Maig, eren poc més que un somni impossible.
Sr. Albiol: Perdi vostè set minuts en fer examen de consciència. Existeix un arma pitjor que la calumnia, i és la veritat.




No hay comentarios: